Cusco, alpakkaer og tur i høyden

Lørdag morgen kom Marthe og jeg med nattbuss til Cusco. Her møtte vi Martine og Edda og samme dag ble vi med på en innspilling av promovideo for hostellet som innebar byvandring med peruviansk influencer, mat laget på tradisjonell måte nedgravd i jord, mennesker i fargerike tradisjonelle klær, live musikk og små alpakkaer.


Dagen etter tok Alexander, som filmet promovideoen, oss med på en tur rett i utkanten av Cusco. turen gikk heldigvis mest nedover, for selv om vi har vært lenge i høyden kjente vi at det var tyngre enn vanlig å gå i oppoverbakke. Cusco ligger 3400 moh, så litt lavere enn La Paz. Vi gikk på gamle inkastier, Alexander lærte meg nye funksjoner med kameraet mitt og vi fikk utsikt over hele Cusco.

I morgen skal vi gå Ancascocha Trek. Turen varer fem dager, er totalt 56 km, varierer fra 2870 til 4959 moh og ender på Macchu Pichu!