Ihla Grande og São Paulo

Denne uka har vi fått både øyliv og opplevd storby.

Vi begynte uka med tre veldig avslappende dager på Ihla Grande som er en øy som ligger et stykke utenfor Rio de Janeiro. Her ble det mye bading, båttur og Caipirinha (lokal drink).Fra Ihla Grande tok vi båt og buss til São Paulo. Med neste 12 millioner innbyggere er São Paulo den største byen på den sørlige halvkule! Overgangen ble mildt sagt stor, men vi har fylt dagene med litt shopping (selv om vi har minimalt med plass i sekkene), Lollapaloza festival og fine drinker. Jeg fikk også møtt Mariana som også var utvekslingsstudent i klassen min i Angers i Frankrike.
Daniel gjorde en mer eller mindre god jobb som servitør og matchmaker lørdag kveld.


Flaks for meg at de hadde min blodtype på baren!

Mens vi har vært her i Brasil har man kunnet lese i norske aviser om deres nyinnsatte president som blant annet ønsker å drive rovdrift av regnskogen på bekostning av urbefolkning og klima, samt at han vil feire jubileet til tidligere diktatur i landet, hvilket mange naturlig nok reagerer sterkt på.

President Bolsonaro beskrives av mange som Brasils Donald Trump og flere vi har snakket med uttrykker bekymring for landets fremtid. Brasil sliter mye med høy arbeidsledighet og fattigdom og problemene virker komplekse og veldig utfordrende å løse.

Vi har heldigvis sluppet å føle dette på kroppen og reiser nå videre til Bolivia med gode opplevelser av Brasiliansk kultur.